Blogikirjoituksia neuromonimuotoisuudesta
Blogi
Neuromonimuotoisuus ja rekrytointi – Mitä kannattaa ottaa huomioon?
Rekrytoijat ja rekrytoinnin käytännöt ovat portinvartijoita siinä, ketkä yritykseen hakevat töihin, ketkä pääsevät eteenpäin hakuprosessissa ja keitä valitaan tehtäviin. Rekrytoinnin…
Oppimisen vaikeudet näkyvät aikuistenkin elämässä
Neuromoninaisuudella tarkoitetaan ihmisten neurobiologista moninaisuutta ja erilaisuutta siinä, miten aivomme toimivat. Siksi myös oppimisen vaikeudet voidaan laskea osaksi neuromoninaisuutta. Tutkimusten mukaan…
Miksi neuromoninaisuus puhuttaa nyt niin paljon?
Neuromoninaisuus ja siihen mukaan laskettavat diagnoosit, adhd ja autismikirjo ovat nousseet julkisen keskustelun kestoaiheiksi. Edelleen puhutaan paljon lasten diagnooseista ja…
ADHD – luuserin vai menestyjän aakkoset?
Kun syrjäytymisen kirjainsarja ADHD muuttuukin menestyjiä yhdistäviksi aakkosiksi. Myönnetään. ADHD:sta tuli itselleni vielä kymmenen vuotta sitten mieleen pikkupoika, joka puhuu…
Yritysten neurodiversiteettiohjelmat
Mitä yhteistä on Amazonilla, Dellillä, DHL:llä ja Salesforcella? Ne kaikki kehittävät neurodiversiteettiään tavoitteellisesti Hewlett Packardin neurodiversiteettiohjelmassa huomattiin, että monimuotoinen testaustiimi…
Mitä ihmettä neurodiversiteetti tarkoittaa?
Organisaation monimuotoisuutta on syytä miettiä pintatasoa, kuten ihmisten ikää tai sukupuolta syvemmältä. Neurodiversiteetti on osa tätä organisaation syvää monimuotoisuutta ja…